Un administrator de firme de transport a fost reținut pentru corupție

Administratorul unor firme de transport a fost reţinut astăzi de ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie.

financiarul-coruptie

Bărbatul este bănuit de trafic de influenţă şi extorcarea a peste 8000 de euro de la proprietarul altor companii de transport.

Potrivit denunţătorului, bănuitul i-ar fi promis că poate soluţiona un şir de probleme legate de perfectarea actelor pentru rutele naţionale şi internaţionale prin influenţarea unor funcţionari de la Agenţia Naţională a Transportatorilor Auto.

Pentru serviciile sale, acesta ar fi extorcat, în repetate rânduri, sume  de la 1500 de euro la 4000 de euro – în total 8000 de euro.

În acest caz, CNA a deschis un dosar penal în temeiul art. 326 Cod Penal – trafic de influenţă, reuşind să documenteze transmiterea banilor în trei tranşe. Astăzi, la domiciliul bănuitului, la biroul şi în automobil au fost efectuate percheziţii, în urma cărora au fost ridicate mai multe sume de bani (în lei şi diferită valută). Este vorba despre 4900 de dolari, 9900 de euro şi 20 000 de lei, în total, echivalentul a 317 650 de lei. Suspectul a fost adus la CNA şi audiat. Acesta nu şi-a recunoscut vina, ulterior fiind reţinut pentru 72 de ore. Tot astăzi, percheziţii au avut loc şi în biroul unui şef de direcţie din cadrul ANTA.

Cazul se investighează, iar conducerea urmăririi penale este exercitată de către procuratura Anticorupţie. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare.

Share
2.761 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *