Ultima zi când sunt eliberate certificate pentru drept de vot

Certificatele pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secţiei de votare până astăzi, 23 februarie. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, şi alegătorii, care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu pot veni la secţia de votare, pot solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă până astăzi, la ora 18:00.

Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza actului de identitate ce atestă domiciliul sau reşedinţa alegătorului în raza secţiei de votare respective.

Astfel, membrii biroului electoral eliberează alegătorului un certificat pentru drept de vot ce permite votarea în orice secţie de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, dar numai la alegerile parlamentare în circumscripţia naţională şi la referendumul republican consultativ şi/sau un certificat pentru drept de vot ce permite votarea la alegerile parlamentare în circumscripţia uninominală, în orice secţie de votare de pe teritoriul circumscripţiei uninominale în care alegătorul are domiciliul sau reşedinţa valabilă.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, alegătorul, care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă până pe 23 februarie, ora 18:00. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15:00, dacă se prezintă şi certificat medical.

Doar persoanele cu deficienţe de vedere pot înainta cereri privind votarea la locul aflării inclusiv în formă verbală, se menţionează într-un comunicat al Comisiei Electorale Centrale.

Persoanele menţionate votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secţiei de votare în baza cererilor depuse.

Share
223 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *