UE va oferi anual Moldovei cîte 100 de milioane de euro

Moldova va primi anual câte 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru implementarea Acordului de Asociere. Declaraţia a fost făcută de către Iulian Groza, vice-ministrul de Externe, la şedinţa Comisiei politică exeternă a Parlamentului.

1060__tt400x250 El a explicat că această asistenţă financiară va fi oferită cel puţin 3 ani, pentru securitatea frontierelor, dezvoltare economică şi reforma instituţiilor de drept.

„Noi planificăm un sprijin financiar din partea Uniunii Europene în implementarea Acordului de Asociere în general care se va ridica aproximativ la cifra de 100 de milioane de euro anual”, susţine viceministrul de Externe, Iulian Groza.

Comuniştii însă au criticat Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb pentru că în opinia lor, documentele vor permite invadarea pieţii moldoveneşti cu produse europene.

Deputaţii din Coaliţia de guvernare au acuzat opoziţia că ar speria cetăţenii cu mituri despre faptul că după asocierea cu UE, moldovenii nu vor mai putea tăia porcul şi nici să pună cruci pe morminte.

Moldova şi Uniunea Europeană vor semna Acordul de Asociere în luna august, iar joi Parlamentul European va vota pentru anularea regimului de vize pentru moldoveni.

Prime

Share
607 Vizualizari

One comment on “UE va oferi anual Moldovei cîte 100 de milioane de euro

  1. Florin says:

    Acum ma intreb incotro noi sa ne ducem in UE care ne ofere bani ca sa ne dezvoltam ori in UV in care Rusia ne inchide exportul, ne santajeaza cu gazul, etc ???????
    Corect sansa RM este UE, si nu trebuie sa scapam aceasta mare ocazie de a deveni liberi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *