“Tu alegi Președintele”. Partidul Popular colecteaza semnături

oleinic1Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) a dat start campaniei “Tu alegi Președintele”, prin care vor colecta semnături în toată țara pentru modificarea procedurii de alegere, astfel că Președintele să fie ales prin vot direct de către cetățeni. Despre aceasta a anunțat copreședintele coordonator al  formațiunii Alexandru Oleinic, în cadrul unei conferințe de presă.

Conducerea formațiunii și-a exprimat îngrijorarea vizavi de situația politică din acest moment.

„Deziziile PLDM- PCRM sunt antidemocratice și este o coaliție monstruoasă. Votul din 3 mai a adus oficial comuniștii la putere, care neaoficial era în tot acest timp. Am fost foarte șocați de intervențiile ce țin de legea Curții Constituționale. Iar, anul 2013 trebuie să fie pentru RM un an de cotitură și acordurile care trebuiau semnate în ceea ce ține de Summit-ul de la Vilnius, acum, însă, totul este sub semnul întrebării”, a declarat copreședintele PPRM.

PPRM a venit cu un îndemn către toate forțele politice să se unească pentru a readuce încrederea cetățenilor și tottodată, a venit cu un șir de propuneri pentru depășirea crizei.

“Propunerile concrete ale PPRM sînt:  investirea unui guvern de salvare națională- profesionist și tehnocrat, evitarea  alegerilor anticipate și alegerea președintelui prin vot direct de către popor”, a menționat Alexandru Oleinic.

Potrivit spuselor sale, PPRM demarează campania “Tu alegi Președintele” ce constă în colectarea semnăturilor privind modificarea legislației și alegerea șefului statului prin vot direct de către cetățeni.

Share
2.566 Vizualizari

One comment on ““Tu alegi Președintele”. Partidul Popular colecteaza semnături

  1. Olga says:

    Imi place ideia PPRM. Este una realizabila si actuala in ziua de azi. Ar fi bine, ca poporul singur sa-si aleaga presedintele! Succese in colectarea semnaturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *