“Trofeul Democraţiei” a ajuns la Peresecina

trofeu-democratie2Peste o mie de tineri, membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat din Moldova, participă în acest weekend la campingul anual al Organizaţiei de tineret a PDM – “Trofeul Democraţiei”. Lor li s-a alăturat, sâmbătă seara, şi prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc.

Acesta a venit la întâlnirea cu tinerii democraţi alături de o echipă de politicieni care, potrivit lui Vlad Plahotniuc, au dovedit deja că se poate debuta cu succes în politică: vicepreşedintele Parlamentului Andrian Candu, miniştrii Monica Babuc, Vasile Botnari, Pavel Filip, deputatul Sergiu Sârbu, se spune într-un comunicat de presă al formaţiunii.

“În PDM, tinerii pot face mult mai multe decât în oricare alt partid. Am promis că vom promova în partid tinerii şi ne ţinem de cuvânt! Tinerii trebuie să participe mai activ, în număr mai mare, la deciziile care se iau în politica la nivel naţional”, le-a spus Vlad Plahotniuc celor peste o mie de membri şi simpatizanţi ai PDM, pe care i-a încurajat să fie “mai curajoşi, mai motivaţi în a-şi susţine iniţiativele, dacă doresc să reuşească în politică şi nu numai”.

În context, Plahotniuc le-a vorbit tinerilor despre modalitatea occidentală adoptată de PDM prin care, prin competiţie corectă, un membru simplu al formaţiunii poate promova în funcţii de decizie politică, la toate nivelurile. Vlad Plahotniuc a anunţat că, anume în acest mod, conducerea PDM a luat, recent, decizia de a-l mandata pe liderul tinerilor democraţi, Victor Zubcu, să ocupe funcţia de viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Potrivit comunicatului de presă, “Trofeul Democraţiei” se desfăşoară anul acesta în localitatea Peresecina, raionul Orhei. Evenimentul, organizat de aripa tânără a PDM, creează posibilitatea ca membri din toate raioanele ţării să petreacă câteva zile într-un cadru informal, participând atât la discuţii cu lideri politici, cât şi la competiţii sportive şi concerte susţinute de cunoscute vedete ale muzicii autohtone.

Share
6.503 Vizualizari

One comment on ““Trofeul Democraţiei” a ajuns la Peresecina

  1. vasilisa says:

    Bine ca se atraje atentie tineretului in PDM ,dar cei mai in varsta le-au dat cate un jenenci in fund dupa indicatia secretarului jeneral a PDM d-l C.Botnaru mai ales care bsant membri de partid de la formarea partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *