Trei zile de doliu naţional după tragedia din Brazilia

Preşedintele Michel Temer a decretat, începând de marţi, trei zile de doliul naţional în Brazilia după catastrofa aeriană din Columbia în care şi-au pierdut viaţa 76 de persoane, între care şi membri ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense şi mai mulţi jurnalişti, relatează Agerpres.

big-trei-zile-de-doliu-national-in-brazilia-dupa-accidentul-aviatic-din-columbia“Preşedintele Michel Temer a decretat o perioadă de doliu naţional de trei zile”, a anunţat cabinetul preşedintelui pe Twitter, după ce avionul, care plecase din Sao Paulo şi a făcut escală în Bolivia, s-a prăbuşit luni seară în apropiere de Medellin (nord-vest) cu 81 de persoane la bord, dintre care numai cinci au supravieţuit.

Preşedintele Michel Temer şi-a exprimat totodată marţi solidaritatea cu victimele catastrofei aeriene, relatează Reuters.

“Îmi exprim solidaritatea faţă de victimele acestei tragedii care a afectat zeci de familii din Brazilia”, a declarat preşedintele Temer într-un comunicat, adăugând că Ministerul de Externe şi forţele aeriene braziliene depun toate eforturile pentru a ajuta rudele victimelor.

“Guvernul va face tot posibilul pentru a alina durerea prietenilor şi familiilor” victimelor tragediei aviatice, a mai spus el.

Poliţia columbiană a confirmat marţi că 76 de persoane au murit şi cinci au supravieţuit în urma prăbuşirii unui avion, luni seara ora locală, la 50 de kilometri de Medellin, al doilea oraş ca mărime din Columbia.

La bordul avionului, un British Aerospace 146 al companiei aeriene boliviene Lamia, se aflau 81 de persoane — nouă membri ai echipajului şi 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aeronava s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de Medellin, unde urma să aterizeze. Echipa de fotbal Chapecoense se deplasa la Medellin pentru a juca miercuri partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Cele cinci persoane salvate sunt trei fotbalişti ai clubului brazilian Chapecoense — Danilo, Jackson Follmann şi Alan Ruschel — şi doi membri ai echipajului aeronavei. Între timp, autorităţile columbiene au anunţat un al şaselea supravieţuitor, fotbalistul brazilian Hélio Hermito Zampier Neto, şi nu exclud posibilitatea de a mai găsi şi alte persoane în viaţă.

Share
1.539 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *