Trei europerlamentari solicită liberalizarea imediată a regimului de vize pentru moldoveni

Comisia Afaceri Externe a Parlamentului European solicită liberalizarea imediată a regimului de vize pentru moldoveni, citat de postul tv7.

загруженное (7) Europarlamentarul Monica Macovei a semnat, alături de preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Elmar Brok, şi raportorul permanent pentru Republica Moldova, Graham Watson, o scrisoare în acest sens. Scrisoarea a fost trimisă Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, care urmează la 12 februarie să se expună asupra propunerii Comisiei Europene de a acorda Moldovei regim fără vize.

Scrisoarea subliniază progresele Republicii Moldova în ultimii 3 ani şi jumătate. Se menţionează că Republica Moldova a făcut progrese considerabile în dialogul privind liberalizarea vizelor. Rezultatul acestor eforturi a fost parafarea Acordului de Asociere la Summitul de la Vilnius, în noiembrie anul trecut, şi faptul că Republica Moldova a fost recunoscută drept prima ţară a Parteneriatului Estic care a îndeplinit integral cerinţele Planului de acţiune.

Cei trei europarlamentari cer eliminarea efectivă a obligaţiei vizelor în această primăvară, înainte de finalul actualei legislaturi a Parlamentului European.

Share
437 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *