Transportul public va avea plăci de înmatriculare de culoarea galbenă

Plăcile de înmatriculare a transportului public vor  fi de culoarea galbenă, potrivit unei hotărîri  aprobată de Cabinetul de miniştri, informează un comunicat de presă al Executivului. Acest proiect se bazează pe experienţa europeană în domeniu şi are ca scop sporirea siguranţei traficului rutier.

4941f76560ede833eb712e1ebe9219b6Atribuirea unor numere speciale pentru transportul de călători va atenţiona participanţii la trafic şi va responsabiliza şoferii care transportă pasageri.

Placa cu număr de înmatriculare de culoarea fondului galben va fi identică cu cea actuală după dimensiuni, emblemă şi combinaţia de litere şi cifre. Înlocuirea plăcilor se va efectuata contra plată conform tarifului stabilit, mai citează sursa.

Plăcuţele galbene pentru transportul de călători vor intra în vigoare din 1 martie 2014. Conducătorii auto implicaţi în transportarea pasagerilor au la dispoziţie şase luni pentru schimbarea numerelor de înmatriculare.

Share
810 Vizualizari

5 comments on “Transportul public va avea plăci de înmatriculare de culoarea galbenă

 1. Mihai says:

  Bravo! Ramasese ultima problema sa o rezolve si au rezolvato. Acum totul este bine, fara probleme.
  Lumea pleaca din tara, salarii mici, pensii mici, leul se duce in cap, nivelul de trai mizerabil. In schimb vom avea placi de inmatriculare galbene. Bravo!

 2. Valentin says:

  Buna initiativa, mai peste tot in lume sint asemenea delimitari, cel mai important e ca asta va duce la lupta cu transportul ilicit de pasageri.

 3. Mihaela says:

  Dupa parerea mea aceasta schimbare vine in ajutorul oamenilor care trebuie sa inteleaga care este trasnportul autorizat,legal,si care sunt oamenii care incearaca sa se eschiveze de anumite precederi ale legii. Deci este un proiect foarte bun din partea MTIC!!!

 4. Dinu says:

  Proiectul dat arata atitudinea celor de la Ministerul Tehnologiilor care vor sa introduca schimbari, favorizind atit calatorii cit si soferii. Aceste rute autorizate vor functiona regulat,foarte bine,si se va pune intr-un final capat celor neatorizate.

 5. Marina Cornos says:

  Chiar bine ca va exista o astfel de delimitare al trasportului public , ceea ce va acorda o securitate beneficiarilor de servicii si soferii vor fi mai responsabili in acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *