Transportul public din municipiu circulă în regim normal

Primăria Chişinău informează că la moment se circulă în condiţii de iarnă, iar cantitatea de zăpadă şi lapoviţă căzută pe parcursul ultimelor ore n-a influenţat traficul rutier. Transportul public din municipiu circulă conform graficului de iarnă, iar la rută au ieşit 268 de troleibuze şi 96 de autobuze.

ger0chisinau-iarnaDrumarii au început intervenţia la ora 2.00 de noapte, fiind curăţate şi presurate cu material antiderapant arterele principale şi căile de acces spre suburbiile municipiului. Pe străzi au intervenit 48 de autospeciale ale Regiei „Exdrupo” şi au fost presuraţi peste 780 metri cubi de material antiderapant. Pe parcursul zilei se va interveni pe străzile secundare, inclusiv pe arterele în pantă.

Începând cu ziua de luni, de la schimbarea condiţiilor meteo, în oraşul Chişinău, din cauza chiciurei, au fost înregistrate circa 300 de cazuri de căderi sau rupturi de arbori, iar 27 de copaci sau crengi au căzut pe mijloacele de transport. De asemenea, s-au înregistrat 6 cazuri de căderi de arbori pe reţelele Regiei Transport Electric Chişinău, fapt care a provocat abateri de la graficul de circulaţie a troleibuzelor.

Regia locativ-comunală a început intervenţia la ora 4.00 dimineaţa, la curăţarea trotuarelor şi presurarea materialului antiderapant fiind antrenate peste 450 de persoane, dar şi 22 de tractoare şi 15 utilaje de model „HACO”.

În context, Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele, evitând, totodată, parcajul sub copaci.

Interlic

Share
476 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *