Transportul de mărfuri a crescut cu 22,8%

Întreprinderile de transport  feroviar, auto, fluvial şi aerian, au transportat, anul acesta, mărfuri cu un volum cu 22,8% mai mare faţă de anul trecut. Au fost transportate  circa 12,438 mil. tone de mărfuri. Doar în luna noiembrie au fost transportate cu 30,9% mai mult decât în noiembrie 2012, potrivit Biroului Naţional de Statistică.

загруженное (21)

Întreprinderile de transport auto au transportat , în perioada lunilor  ianuarie-noiembrie a anului curent , 7,35 mil. tone de mărfuri. În raport cu perioada corespunzătoare din anul trecut  acest indicator este cu 20% mai mare.

Tradiţional, cele mai mari volume de mărfuri transportate au revenit întreprinderilor din municipiile Chişinău – 50,2% şi Bălţi – 7,4% din total. Printre raioanele cu cele mai mari cantităţi de mărfuri transportate se numără Sângerei-8,2%, Floreşti – 5,3%, Nisporeni-4,5% şi Orhei-3,7% din total .
În aceeaşi perioadă a anului curent, cu mijloacele de transport feroviar au fost transportate 4,93 mil. tone de mărfuri, ce reprezintă un volum superior celui de anul trecut cu 27,5%.

Cele mai transportate cu trenul sunt cerealele şi produsele de panificaţie, cărora le revin 41,9% din total, metalele feroase şi fierul vechi cu o pondere de 15,3% precum şi materialelor de construcţie şi ciment cu 12% din totalul mărfurilor transportate pe căile feroviare.

Eco

Share
471 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *