Traian Băsescu vine la Chişinău după distincţie

Fostul președinte român Traian Băsescu vine cu o vizită în Republica Moldova. Acesta se va întâlni cu președintele Nicolae Timofti și vor vizita, la finele săptămânii curente, orașul Soroca, notează realitatea.md.

Timofti-si-BasescuCei doi vor vizita Cetatea Soroca, aflată în proces de restaurare, şi Biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din localitate, oferită în dar Republicii Moldova de către Traian Băsescu, atunci când se afla în funcția de șef de stat.

Informația privind vizitarea orașului Soroca de către Nicolae Timofti și Traian Băsescu, la finele săptămânii, a fost confirmată pentru Realitatea.md de către Secretarul General al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru.

Potrivit lui Păduraru, tot în cadrul vizitei va avea loc și ceremonia de înmânare a distincției „Ordinul Ștefan cel Mare”, conferit lui Traian Băsescu pe 13 martie curent. Vizita va avea loc în zilele de joi și vineri, 2-3 aprilie.

Biserica din lemn „Sfinții Martiri Brâncovineni” a fost acordată în dar președintelui Nicolae Timofti în cadrul vizitei oficiale la București din 3 mai 2012.

Share
2.054 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *