Traficul aerian auropean va fi perturbat de o grevă

O grevă de două zile, care începe miercuri, a controlorilor europeni de trafic aerian ar putea duce la perturbări importante în transportul aerian din mai multe țări, în special în Italia și Franța. O avertizare în acest sens a fost emisă miercuri de companiile aeriene britanice British Airways și EasyJet, informează Agerpres, cu referire la ITAR-TASS.

imageResize (3)

Se așteaptă ca la grevă să participe controlori de trafic din Austria, Ungaria, Grecia, Italia, Cipru, Portugalia, Slovacia, Franța și Cehia. Dispecerii din Marea Britanie nu vor lua parte la această acțiune de protest. De asemenea, uniunea germană a sindicatelor din domeniu a refuzat să se alăture grevei, întrucât compania aeriană națională Lufthansa a recurs la justiție pentru a bloca acțiunea.

Controlorii de trafic aerian din Italia își vor suspenda activitatea miercuri, începând cu ora locală 13:00 până la 17:00 (ora locală). Colegii lor portughezi au fost în grevă între 07h00 și 09:00, pe care o vor prelungi între 14:00 și 16:00 (ora locală).

British Airways și EasyJet au avertizat că greva va duce la schimbări în program, recomandând pasagerilor să se intereseze cu privire la ora de plecare și de sosire pe paginile de internet ale companiilor. British Airways a anunțat că va recurge în aceste două zile la aeronave cu o capacitate mai mare și a anulat miercuri mai multe zboruri spre și din Italia

Share
546 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *