Tradiții, obiceiuri și superstiții în noaptea de Revelion.

Noaptea dintre ani este una speciala, plina de superstitii si traditii menite sa ne aduca noroc si prosperitate in noul an. Obiceiuri mostenite de la stramosi care ne promit ca, in anul 2014, vom avea parte de dragoste, sanatate, banii si noroc, daca le respectam.

Traditii--obiceiuri-si-superstitii-in-noaptea-de-Revelion--Ce-trebuie-sa-faci-de-Anul-Nou-ca-sa-ai-noroc-

Cu bani in buzunar

Daca vrei ca in 2014 sa-ti mearga bine din punct de vedere financiar, atunci, in noaptea de Anul Nou este bine sa ai bani in buzunar. Tot la capitolul finante, se spune ca este bine sa nu ai datorii la sfarsitul anului, altfel vei avea datorii tot anul.

Cu iubitul de mana

O alta superstitie spune ca, acel obiect pe care il ai in mana de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mana imediat dupa ora 12 va fi cel mai important plan al vietii tale in anul care vine. Asa ca ai grija ce tii in mana sau pe cine tii de mana. Pentru ca daca iti tii iubitul de mana, iti va merge bine cu dragostea tot anul, iar daca ai in mana un pahar, va fi un an vesel. De asemenea, dorinta pusa la miezul noptii, de Revelion, are toate sansele sa se implineasca. Si nu uita ca la 12 noaptea sa-ti saruti iubitul daca vrei sa ai un an bun in dragoste.

Zgomotul alunga spiritele rele

Tot in noaptea dintre ani este bine sa faci mult zgomot ca sa alungi toate spiritele rele. La capitolul haine, trebuie sa ai ceva de culoare rosie in noaptea de Revelion si haine noi de 1 Ianuarie.

Traditii in prima zi din an

In prima zi a noului an nu e bine sa plangi, altfel vei fi trist tot anul. Daca vrei sa ai noroc, nu trebuie sa arunci nimic din casa in prima zi de An Nou, nici macar gunoiul. De asemenea, e bine ca cineva sa intre in casa in prima zi din Anul Nou, nu sa iasa.

La masa de Anul Nou este bine sa ai crengute de vasc, aduc noroc. Insa, daca agati calendarul inainte ca noul an sa inceapa, vei avea ghinion. Daca vrei sa-ti mearga bine in cariera este bine sa faci ceva care are legatura directa cu serviciul in prima zi a noului an.

Imprumuta o verigheta

Daca esti nemaritata, trebuie sa imprumuti o verigheta si sa o porti de Anul Nou pe al treilea deget de la mana stanga. Asa il vei visa pe viitorul sot. De asemenea, acelasi vis va aparea daca tai o franghie deasupra pernei cand mergi la culcare, de Anul Nou.

Ele.ro

Share
2.808 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *