Toyota schimba foaia istoriei. Masinile de serie cu autopilot

Producatorul auto Toyota Motor Corporation a anuntat ca intentioneaza incepand din 2015 sa inceapa fabricarea in serie de masini care vor putea schimba viteza, sa intoarca, sa se opreasca si sa evite obstacole, fara asistenta soferului.8eb230abef59a75b9a8cf25504fbfaa2_article-main-image

Primul pas va fi dotarea autovehiculelor Toyota cu autipilot este sistem de asistenta automata pe autostrăzi (Automated Highway Driving Assist), unde nu exista intersecții și treceri pietonale. Acest sistem va ușura sarcina soferilor și va reduce congestia traficului.

Sistemul va “citi” automat distanța până la următoarea mașină și în funcție de acest indicator va efectua schimbarea vitezelor. Pe autostrăzi vor fi utilizate pe scară largă sistemele de navigatie, care vor menține mașina pe o singura banda (Lane Trace Control), inclusiv in curbe dar si va calcula viteza optimă pentru luarea curbelor.

Următorul pas va fi utilizarea sistemului de virare automata si auto-franare pe drumurile urbane la viteze mai mici de 40 km pe oră, în cazul apariției bruste a unui pieton.

Frână automată este acum instalata pe mașinile de clasa lux, marca Lexus. Toyota se așteaptă ca pretul sistemului de franare automata să se reducă până la o mie de dolari, fapt care ii va permite sa-l foloseasca pe scara larga in productia de serie pentru masinile destinate pentru mass-market.

incomemagazine.ro

 

Share
523 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *