Top 3 destinații speciale pentru vacanța de iarnă

Orașele prezentate în acest articol se poate să nu fie cele mai spectaculoase destinații turistice, dar aspectul și atmosfera lor în cel mai rece anotimp al anului ne-au convins ca merită un loc în top.Vienna

Praga, Republica Cehă

Capitala pragheză este plină de turiști extaziați în orice perioadă a anului, dar atmosfera de iarnă, turlele acoperite de zăpadă, aerul unui mileniu de istorie clasică europeană de pe străzile întortocheate alcătuiesc un oraș de poveste și o destinație unică. Arhitectura impresionantă arată chiar mai bine sub o pătură de zăpadă, partea veche a orașului, cu turnuri și bolți romanice și cu noile lămpi de gaz ce luminează în noapte și adaugă o nuanță romantică orașului.

Nu trebuie să ratezi în cursul plimbărilor Castelul Praga, cel mai mare complex medieval al Europei, Primăria și Ceasul Astronomic, Podul Carol, Turnul Jindrisska, Catedrala Sf. Vitus, Podul Charles, Cartierul Evreiesc sau Palatul și Grădinile Wallenstein. Orașul are farmecul său și este plin de obiective turistice. Poți petrece câteva zile sau câteva luni și tot nu te vei plictisi de atmosfera istorică și arhitectura minuțioasă.

Viena, Austria

Viena este recunoscută pentru minunatele sale piețe de Crăciun, atmosfera de sărbătoare ce dăinuie peste tot, sporturile de iarnă și, desigur, sezonul de baluri din ianuarie și februarie.

De la mijlocul lunii noiembrie și pănă la Crăciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transformă în piețe de Crăciun de poveste. Standurile sunt pline cu decorațiuni pentru bradul de Crăciun, cadouri, dulciuri și bauturi specifice. Piața Primăriei Rathausplatz îmbracă mantia de sărbătoare, podoabele strălucesc în lumină, iar mirosul prăjiturilor specifice și punch-ul fierbinte te cuceresc instant.

Satul de Crăciun din Maria-Theresien-Platz, aflat între Muzeul de Istoria Artei şi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, este locul perfect unde poți găsi articole de artă populară și idei originale de cadouri. Piaţa de Crăciun din centrul istoric, vechea Vienă, este o tradiţie în sine. Inca din 1772 se organizează aici piețe de Crăciun, iar vizitatorii pot achiziționa articole de artă populară, decoraţiuni din sticlă, iesle tradiţionale de Crăciun şi obiecte de ceramică.

Tromsø, Norvegia
Tromsø este situat la 344 kilometri deasupra Cercului Polar, multe dintre atracțiile orașului fiind legate tocmai de poziția acestuia geografică. Orașul este considerat a fi capitala Arcticului și este o destinație deosebită pentru sezonul de iarnă. Interesant este faptul că temperaturile sunt mai ridicate în Tromso decât în cele mai multe locuri situate la aceeași latitudine, datorită efectului de încalzire generat de Golful Stream.

Centrul orașului Tromsø conține cel mai mare număr de case vechi din lemn din nordul Norvegiei, cea mai veche casă datând din 1789. Polaria este un mic muzeu în care vizitatorii pot afla multe lucruri despre regiunile polare și formele de viață existente în aceste regiuni, dar cel mai faimos punct de atracție al orașului este moderna Catedrală Arctică, ce datează din 1965.

Tromsø este vestit pentru faptul că aici pot fi observate Aurorele Boreale, un fenomen optic întâlnit în emisfera nordică. Spectacolul de culori de pe cer strârnește curiozitatea și atrage curioșii în locurile specifice, oferindu-le o experiență vizuală unică și interesantă.

Historia

Share
541 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *