Tkaciuk, “fanul” lui Ciubașenco

Azi Parlamentul european va lua o decizie istorică pentru Republica Moldova – va decide anularea vizelor pentru moldoveni. Astfel, în aproximativ două luni vom putea călători liber în UE. Vestea vine ca un balsam pe suflet chiar si pentru cei care nu-și imaginează viața fără șantierele din Moscova, dar nu și pentru comuniști.

загруженное (7)Este noaptea în care Tkaciuk este chinuit de insomnie. Trebuie să chibzuiască poziția PCRM vizavi de hotărârea ce prevede eliminarea vizelor. E între ciocan și nicovaldă. În cel mai bun caz, comuniștii vor lua apă-n gură. Altfel, dacă vor îndrăzni să critice anulare vizelor, își vor aprinde paie în cap. Nu-i vor înțelege nici cei mai înflăcărați leniniști. Că nu poți să condamni o decizie care aduce doar beneficii.

PCRM e panicat, întrucît simte că anularea vizelor garantează succesul coaliției la alegerile din toamnă, chiar dacă nici guvernarea nu-i cheie de biserică. Starea de spirit a arhitectului principal (Tkaciuk) e la pământ, lucru vizibil chiar și pe profilul de faceebook. E suficient să treci cu vederea doar postrările din februarie ca să-ți dai seama că eminența cenușie a partidului a racolat un așa-numit lider de opinie, care lovește dur în visul nostru european. Tkaciuk face “share” practic la toate articolele lui Dmitrii Ciubașenco și Panorama lui. Vedeți aici doar unul dintre exemple.

Asta deși, în 2009, Ciubașenko promitea fidelitate PLDM, care i-a oferit poziția 25 pe listele electorale. Pe atunci, fiind încă un jurnalist apreciat, spunea că oamenii s-au săturat de comuniști și multe alte pe care le puteți vedea aici. Acum, însă, se pare că s-a vândut cu tot cu gazetă. Sunt sigur că, în cel mult, două zile va inventa o prostie pentru a discredita liberalizarea anunțată de europeni.

Dar asta nu e tot. Într-o conversație pe același facebook, Tkaciuk se declară ateist. A făcut glume pe seama celor care se cred credincioși, dar folosesc produsele ateiștilor, cum ar fi PC-urile, smartphon-urie etc… Și atunci la ce bun, tovarășilor, ați făcut-o pe evlavioșii atunci când ați reconstruit mănăstirea Căpriana? Lupul părul își schimbă, dar năravul ba.

Inconsecvența este adjectivul care îi caracterizează. De curând a apărut și un argument în plus. La începutul săptămânii trecute, comuniștii blamau europenii pentru că și-ar fi băgat nasul în treburile Ucraine, fapt care a și generat violențele soldate cu morți. Astăzi, au schimbat macazul. Cică deja Ianucovici e de vină. Deci, cât timp tiranul de Ianukovici a fost la guvernare în Ucraina, i-au bătut din palme ca nu cumva să-l supere. L-au numit oligarh, abia după ce a dat bir cu fugiții ca să placă deja noii guvernări de la Kiev.

Iurie Morarescu/Vox Publika

 

Share
672 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *