Timoşenko se află la Berlin pentru tratament

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a sosit la Berlin, capitala Germaniei, unde va primi îngrijiri medicale la spitalul Charite, au anunţat sâmbătă responsabili ai instituţiei, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Gindul, cu referire la AFP.

6563630-afp-mediafax-foto-hoOficialul ucrainean suferă de hernie de disc, a început să efectueze analizele medicale, sâmbătă dimineaţă, după ce a sosit vineri la Berlin, a anunţat Karl-Max Einhäupl, directorul spitalului, care a precizat că încă nu s-a luat vreo decizie cu privire la o eventuală operaţie.

“Duminică şi luni, vom stabili diagnosticul şi vom vedea ce se poate face”, a declarat Einhäupl.

Relaţiile dintre Iulia Timoşenko şi echipa medicală de la Charite datează de mai mulţi ani. O echipă medicală a acestei instituţii a obţinut permisiunea de a o examina, în aprilie 2012, pe vremea când se afla în arest în Ucraina, dar recomandarea medicilor de la Charite ca fostul premier ucrainean să primească îngrijiri în Germania nu a fost acceptată de Kiev.

Eliberată la 23 februarie, opozanta de 53 de ani a apărut într-un fotoliu rulant în faţa manifestanţilor proeuropeni adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev.

 

Share
821 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *