Timofti: Marinuță nu a plecat cu demnitate

Președintele țării, Nicolae Timofti a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că fostul ministrul al Apărării, Vitalie Matinuță nu a plecat cu demnitate din funcție și a criticat atitudinea acestuia de a învinui conducerea statului pentru că nu a susținut reformele în Armata Națională.

images (4)“În Armata Naţională s-au întâmplat mai multe lucruri negative, s-au furat arme. Au fost cazuri de dezertare în grup. Cum pot eu să nu vorbesc la Colegiu despre toate acestea”, a enumerat președintele unele eșecuri ale fostului ministru al Apărării.

Șeful statului a mai spus că “Marinuţa a ascultat, iar când a ieşit în faţa presei a spus alt motiv pentru demisie. El a spus niște lucruri care nu corespund adevărului. El a zis că președintele nu a fost de acord cu reformele care se petrec în armată. Este o aberație”.

În acest context, președintele a afirmat că deocamdată nu a fost propusă nicio persoană pentru funcţia de ministru al Apărării, iar propunerea trebuie să vină de la premierul Iurie Leancă. “Este căutată o persoană potrivită pentru funcţia de ministru al Apărării”, a declarat Timofti.

Referitor la un eventual candidat pentru această funcție, care se vehiculează în presă, președintele a zis: “Pe Vitali Catană, despre care se vehiculează că ar fi candidatura PLR, l-am văzut doar la emisiuni televizate”.

Share
537 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *