Timofti ar putea rămâne în istorie ca un şef de stat care a trădat interesele propriilor cetăţeni

timofti2Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) a organizat marţi două flash-moburi în care i-a cerut preşedintelui Nicolae Timofti să se conducă doar de prevederile Constituţiei şi nu de interesele coaliţiei PLDM-PCRM, pentru că în caz contrar va rămâne în istorie ca un şef de stat care a trădat interesele propriilor cetăţeni.

Totodată, tinerii din Partidul Popular au acuzat Partidul Liberal Democrat şi pe liderul formaţiunii Vlad Filat pentru coaliţia cu comuniştii, avertizând-i că vor fi taxaţi dur la următoarele alegeri.

În cadrul celor două acţiuni, PPRM a prezentat două scrisori deschise. Aceştia l-au atenţionat pe președintelui țării că nu și-a respectat prioritățile pe care le-a enumerat cînd a depus jurămîntul: continuarea parcursului european al Moldovei, respectarea Constituției și a statului de drept. Domnia Sa a ales în schimb să apere interesele de grup în dauna intereselor țării. Totodată, tinerii PPRM au menționat în scrisoare că există pericolul ca președintele Republicii Moldova să fie amintit ca cel care a îngropat definitiv speranțele moldovenilor pentru un viitor mai bun.

“Președintele Republicii Moldova a avut o șansă istorică de a scoate țara din criza politică în care ea s-a aflat atâția ani. Când a depus jurămîntul, dumnealui a dat asigurări că va respecta Constituția și va apăra statul de drept, că va fi garantul stabilității și că se va strădui ca cetățenii să aibă o viață mai bună. În loc să-şi îndeplinească promisiunile, el a decis să apere interesele monstruoase a coaliției între două partide, care nu fac decât să aruncețara în afara Europei. Domnul Nicolae Timofti are șansă de a fi omul care renaște această țară sau va intra în istorie ca omul care a îngropat definitiv speranțele moldovenilor pentru viitor”, a declarat preşedintele Organizaţiei de Tineret a PPRM, Ian Lisnevschi.

În scrisoarea adresată lui Filat, tinerii PPRM îi atrag atenţia fostului premier că și-a trădat alegătorii prin nerespectarea promisiunilor de a construi o Moldovă fără comuniști, fără corupţie, o ţară prosperă. Toate aceste angajamente nu au fost îndeplinite: economia suferă, corupţia a cuprins multe dintre instituţiile statului, iar PLDM va face o coaliţie monstruoasă cu PCRM.

”Atragem atenţia și fostului premier că și-a trădat alegătorii prin nerespectarea promisiunilor de a construi o Moldovă fără comuniști, fără corupţie, o ţară prosperă. Toate aceste angajamente nu au fost îndeplinite: economia suferă, corupţia a cuprins multe dintre instituțiile statului, iar PLDM a facut o coaliţie monstruoasă cu PCRM. După toate acestea, comuniștii vor veni la putere, plini de ură și răzbunare, iar PLDM va fi dur sancționat de cetățeni, la următoarele alegeri”, a declarat Ian Lisnevschi.

Amintim că OT a PPRM a organizat în ultimul timp mai multe acţiuni prin care a sensibilizat opinia publică despre gravele abuzuri care se comit în vârful puterii de la Chişinău şi a chemat politicienii să se conducă de interesele ţării şi ale oamenilor şi nu de cele personale şi de partid. / timpul.md

Share
3.335 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *