„Termoelectrica” solicită majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3 %

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că a recepționat cererea S.A. „Termoelectrica” privind aprobarea tarifelor noi la producerea energiei electrice și la energia termică livrată consumatorilor, precum și calculele și materialele aferente necesare.

anre8872_medium

Astfel, S.A. „Termoelectrica” solicită majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3 %, până la 179,51 bani/kWh, și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor cu 27,4 %, până la 1257,38 lei/Gcal.

Această solicitare este motivată prin creșterea semnificativă a costurilor de producere şi de livrare a energiei electrice și termice de la ultima ajustare a tarifelor care a avut loc în octombrie 2011.

Totodată, ANRE anunță pentru marți, 13 septembrie, ora 10.00, desfășurarea dezbaterilor publice pe marginea cererii parvenită de la S.A. „Termoelectrica” și a argumentelor acesteia privind noile tarife, la sediul ANRE din strada Columna 90.

ANRE precizează că S.A. „Termoelectrica” a fost creată în luna iunie 2015 ca rezultat al procesului de reorganizare a trei entităţi existente anterior – S.A. „Termocom”, S.A. „CET-1” și S.A. „CET-2”.

Sursa: Abcnews.md

Share
1.323 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *