Teama lui Năstase

Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, va face totul pentru a nu admite la alegeri două cele mai active partide de opoziţie (Platforma DA şi PAS), consideră preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Potrivit Infotag, în ajun în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat, el a spus că „prim-ministrul Pavel Filip a menționat în cercuri înguste că Plahotniuc va face totul pentru a împiedica aceste partide să participe la alegeri”.

„Guvernarea este în agonie și este gata pentru orice. Pavel Filip este un ostatic al lui Plahotniuc, la fel ca şi mulţi alţii din Moldova. Regimul va putea găsi un pretext pentru a crea un astfel de precedent, cum ar fi, de exemplu, finanțarea partidelor din străinătate. Până nu demult se poate oare presupune că în Republica Moldova – țară care a încheiat un Acord de Asociere cu UE, rezultatele alegerilor (primarul Chișinăului – n.r.) pot fi anulate doar pentru că câștigătorul nu convine guvernării actuale? Trebuie să înțelegem ce reprezintă Plahotniuc și la ce poate recurge”, a spus politicianul de opoziție.

Potrivit lui, „nu se poate spune cât de departe poate merge Plahotniuc și ce fel de instrumente poate folosi, pentru că este imposibil să înțelegi cum lucrează mintea lui bolnavă”.

„Plahotniuc nu gândeşte rațional, el se conduce numai de instincte. Aceasta este decizia sa personală – să nu fie recunoscute alegerile din Chișinău. Și tot el va fi cel care va lua şi cealaltă decizie (posibila excludere a opoziției de dreapta – n.r.)”, crede Năstase.

Share
891 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *