Taximetristul care a accidentat mortal doi soți, a fost arestat

Procuratura municipiului Chişinău i-a înaintat învinuirea taximetristului, care acum patru zile, a tamponat mortal doi pietoni, care traversau regulamentar strada.

AccidentLa demersul procurorilor, pe numele învinuitului, în vîrstă de 22 de ani, a fost eliberat mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Tragicul accident a avut loc pe 26 decembrie, pe o trecere de pietoni din preajma pieţei „Calea Basarebiei” de pe strada str.Calea Moşilor din capitală. Taximetristul, care se deplasa la volanul unui automobil de model Dacia Logan, nu a cedat trecerea pietonilor care traversau regulamentar strada pe o trecere de pietoni, tamponându-i în plină viteză. În urma impactului violent, pietonii, care s-au dovedit a fi soţ şi soţie au decedat pe loc. Victimele aveau 56 şi, respectiv, 58 de ani.

Pentru elucidarea tuturor circumstanţelor cazului, procurorii au dispus efectuarea expertizei narcologice a taximetristului, precum şi a celei auto-tehnice în vederea stabilirii vitezei exacte cu care se deplasa inculpatul în momentul impactului.

Pentru infracţiunea respectivă, norma penală prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

Share
1.748 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *