Tandemul Sandu-Năstase face harcea-parcea din raportul premierului

Cofondatorii Blocului Electoral ACUM Platforma DA şi PAS, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au analizat la emisiunea Punctul pe Azi, de la TVR Moldova, raportul de activitate a prim-ministrului Pavel Filip în cei trei ani de la învestire. În contextul în care premierul a prezentat doar cifre bune, Andrei Năstase a declarat că membrii blocului vor veni cât se poate de curând cu date foarte exacte care să arate cu cât a crescut datoria internă şi externă a Republicii Moldova şi cum pensiile şi salariile se plătesc astăzi în mare parte din împrumuturi.

Lidera PAS, Maia Sandu: „Noi nu ascultăm rapoartele lui Filip. Avem lucruri mai bune de făcut. Starea generală este una foarte proastă. Oamenii sunt dezamăgiţi, terorizaţi. Oamenii sunt săraci. Oamenii se simt nedreptăţiţi mai mult ca oricând. Astea cred că sunt concluziile raportului nostru, al meu, în raport cu activitatea acestui Guvern neligitim.”

Întrebat ce notă i-ar da Andrei Năstase Guvernului Filip, acesta a spus că exact nota pe care i-o dau cetăţenii ţării.

„Vorbim de trei ani din momentul în care acest Guvern a fost instalat noaptea, pe ascuns, cu votul unor transfugi de la mai multe partide. Ce s-a întâmplat de atunci? O întrebare pe care mi-o pun eu şi cetăţenii ţării în momentul de faţă este dacă viaţa noastră s-a schimbat în bine măcar cu ceva. Şi până a ajunge a vorbi despre Filip, care a fost pus acolo, ştim foarte bine ce chinuri are acest om cu Plahotniuc, cum este terorizat, pentru că deciziile nu le ia Filip, le ia Plahotniuc, trebuie să ne întrebăm dacă oamenii trăiesc mai bine, dacă au încetat să plece peste hotare din cauza corupţiei, sărăciei. Nu. Oamenii trăiesc mai rău, mai prost, au venituri mai mici. Şi toate sondajele vorbesc despre asta. Şi în condiţiile astea, nota mea nu este decât nota dată de aceşti cetăţeni”, a spus Andrei Năstase.

Cât priveşte declaraţia lui Pavel Filip pentru opoziţie, că n-a fost una destul de puternică, preşedinta PAS a menţionat:

„La cum s-au străduit să sufoce democraţia şi în mare parte au reuşit s-o ucidă, evident că lucrurile nu stau foarte bine, pentru că ceea ce a făcut această guvernare a fost să creeze condiţii încât să nu mai existe nicio opoziţie. Ei pot să deseneze orice fel de cifre, despre realitate vorbesc cetăţenii şi starea acestei societăţi. Peste tot în localităţile Republicii Moldova este o stare de disperare. Cei mai mulţi oameni cred că nu au viitor în Republica Moldova. Nu am văzut niciodată oamenii să fie atât de deprimaţi ca societate, aşa cum sunt acum după guvernarea PD-istă.”

Vorbind despre o altă realizare a guvernării, reparaţia drumurilor din ţară, Năstase spune că „aceste drumuri se repară, banii se spală de cei care conduc Republica Moldova şi anumite instituţii şi drumurile tot proaste rămân, lucru care s-a întâmplat de-a lungul timpului. Bunăstarea nu se măsoară în cifre, se simte,” a declarat liderul PPDA.

O altă critică adusă guvernării lui Pavel Filip ţine de faptul că autorităţile nu au publicat de trei ani raportul pe sărăcie, spune Maia Sandu.

„Noi ştim doar că există o metodologie învechită de calculare a acestei sărăcii, o metodologie depăşită, cu un prag al sărăciei care nu mai este actual, care este mult prea mic în raport cu nivelul minimului de existenţă. Nici despre asta nu se vorbeşte. Nici chiar statisticile lor nu vin să ne spună care este numărul oamenilor săraci şi da, noi judecăm după ceea ce vedem în ţară”, a conchis politiciana.

Share
1.175 Vizualizari

3 comments on “Tandemul Sandu-Năstase face harcea-parcea din raportul premierului

  1. timofei says:

    straniu sa auzi oameni care nu au facut inca nimic pentru tara, chiar daca una a fost si ministru, criticand actualul guvern…

  2. realist says:

    Premierul a prezentat cifre, iar Maia cu Nastase vorba goala

  3. Victor says:

    Spre deosebire de ei Filip a facut foarte multe lucruri pentru Moldova si critica lor nu schimba acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *