SURPRIZĂ DE PROPORŢII! România şi-ar putea extinde graniţele

diaconuDeputatul PSD Bogdan Diaconu a depus astăzi la Parlament un proiect de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României.

Proiectul este semnat de 36 de parlamentari și este inițiativa platformei civice Acțiunea 2012 care a strâns 117.000 semnături pentru susținerea legii. Diaconu a declarat în conferința de presă de anunțare a proiectului că este un moment istoric prin care se face un mare pas înainte spre reunificare.

„Toți românii, de pe ambele maluri ale Prutului, îi cinstim la fel pe Mihai Eminescu și pe Ștefan cel Mare, toți vorbim aceeași limbă, a sosit momentul să desființăm granițele false dintre cele două state românești și să reparăm această nedreptate istorică ce ne-a separat în mod artificial”, a spus Diaconu.

Dacă legea va fi adoptată, ea va simplifica acordarea cetățeniei române tuturor celor care se declară etnici români în Republica Moldova, le va oferi drept de muncă pe teritoriul României, va institui în cadrul Ministerului Educației a Biroului pentru Integrarea Culturală și Socială a Studenților și Elevilor Originari din Republica Moldova și va înființa Oficiului pentru Gestionarea Relațiilor cu Republica Moldova, un organism în subordinea primului ministru cu rolul de a implementa și superviza investițiile românești din Republica Moldova. / libertatea.ro

Share
3.600 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *