SUA vor continua să sprijine reforma Armatei Naționale

Ministrul Apărării Eugen Sturza şi ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, au trecut ieri în revistă cooperarea militară dintre cele două ţări şi au stabilit priorităţile pentru anul 2019.

Oficialii s-au referit, în cadrul întrevederii, la reforma sectorului de Apărare, iniţiată de actuala conducere a Ministerului Apărării, şi sprijinul acordat de SUA pentru realizarea acesteia.

Astfel, Eugen Sturza a mulţumit ambasadorului Hogan pentru asistenţa oferită de Guvernul american prin proiecte şi programe de educaţie şi instruire, asistenţă tehnică şi renovare a infrastructurii militare, care au ca finalitate dezvoltarea capabilităţilor Armatei Naţionale. În acest sens, ministrul Sturza s-a referit la Programul Internaţional de Instruire şi Educaţie Militară — IMET (International Military Education and Training), Iniţiativa globală pentru operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI), precum şi alte acţiuni în cadrul cărora a fost testată interoperabilitatea militarilor ambelor armate.

La rândul său, ambasadorul SUA a apreciat efortul conducerii Ministerului Apărării pentru derularea reformei sectoriale, inclusiv prin punerea în aplicare a Iniţiativei de consolidare a capacităţilor de apărare (DCBI).

De asemenea, diplomatul a evidenţiat cooperarea excelentă dintre armatele SUA şi Republicii Moldova, exprimând disponibilitatea ţării sale pentru consolidarea parteneriatului pe dimensiunea de apărare.

Share
479 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *