SUA lansează un program de granturi pentru televiziunile din Moldova

Statele Unite ale Americii va oferi două milioane de dolari pentru realizarea de filme și seriale moldovenești de către casele de producție locale, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

În comunicat se menționează că programul își propune să extindă capacitatea locală de producție internă de înaltă calitate, creând astfel oportunități pentru coproducții și investiții internaționale.

Finanțarea se va oferi pentru producția de televiziune la nivel local, licențierea și distribuirea formatelor de televiziune americane sau programelor de divertisment pentru difuzarea de către televiziune în Moldova și dublarea conținutului de divertisment american și european în limba română la televiziunile din Moldova.

Astfel, pentru producția de televiziune la nivel local se vor crea un minim de 30 și până la 75 de filme de divertisment, a câte 5-10 episoade. Pentru asta se vor acorda de la 15 la 50 de mii de dolari pentru fiecare film. Ce ține de licențierea și distribuirea formatelor de televiziune americane sau programelor de divertisment pentru difuzarea de către televiziune în Moldova, posturile de televiziune trebuie să pregătească de la 50 la 100 de emisiuni TV americane, iar costul fiecărei licențe poate varia de la 15 la 150 mii de dolari fiind finanțat cu 750 de mii de dolari. Alte 1,25 milioane de dolari vor fi cheltuite pentru producerea serialelor.

Pentru dublarea conținutului de divertisment american și european în limba română la televiziunile din Moldova, contractantul Departamentului de Stat al SUA se angajează să transfere între 1 000 și 2 000 de ore de conținut video american și european. Costul unei ore de dublare este estimat la 1 000 de dolari.

Sunt eligibile în a participa la program organizațiile non-profit, mass-media independentă, organizații străine non-profit și instituții de învățământ. Dosarele de aplicare pot fi trimise la MoldovaGrants@state.gov până pe 15 iunie, anul curent.

Share
1.463 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *