SUA îi cere lui Viktor Ianukovici să reia dialogul cu opoziţia

Administraţia Barack Obama a îndemnat regimul Viktor Ianukovici să înceteze violenţele împotriva manifestanţilor proeuropeni, în contextul în care autorităţile ucrainene pregătesc o intervenţie în forţă, transmite Mediafax.

euromaidan“Suntem consternaţi de violenţele care au loc în centrul oraşului Kiev”, a declarat Laura Lucas Magnuson, purtătorul de cuvânt al Consiliului prezidenţial american pentru Securitatea Naţională (NSC).

“Îi cerem preşedintelui Ianukovici să pună capăt confruntărilor şi să reia dialogul cu opoziţia”, adaugă oficialul american.

Rugămintea a fost reiterată şi de Vitali Kliciko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, care a reamintit că forţele de ordine au lansat un ultimatum pentru evacuarea Pieţei Independenţei. “Le cerem femeilor şi copiilor să plece din Piaţa Maidan. Nu excludem posibilitatea unui asalt al forţelor de ordine”, a spus Kliciko.

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie au izbucnit marţi dimineaţă în apropierea Parlamentului de la Kiev, care examina o reformă constituţională ce reduce competenţele prezidenţiale.

Share
452 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *