SUA despre aspiraţiile europene ale R. Moldova

suaPrim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu Eric Rubin, Asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Eric Rubin a menţionat că Statele Unite susţin calea europeană a Republicii Moldova, precum şi agenda Guvernului de la Chişinău în perioada pre şi post-Vilnius. Oficialul american a declarat că SUA va acorda ajutorul necesar pentru a promova priorităţile Executivului după parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„SUA susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Sîntem disponibili să vă oferim suport în dezvoltarea domeniilor sociale şi economice”, a precizat oficialul de la Washington.

Totodată, au fost abordate subiecte cu privire la reformele din Republica Moldova în domeniul dezvoltării infrastructurii şi statului de drept, precum şi negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean.

Iurie Leancă a mulţumit autorităţilor americane pentru susţinerea acordată Republicii Moldova şi şi-a exprimat opţiunea pentru intensificarea dialogului bilateral la nivel înalt, invitînd oficialii din SUA să efectueze o vizită în ţara noastră.

Share
1.455 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *