Stefan Füle vine la Chișinău

stefan-fuleComisarul European pentru extindere și politica de vecinătate, Stefan Füle, va lua parte la cea de-a cincea ședință a Forului societății civile a Parteneriatului Estic, organizată la Chișinău la 4 octombrie.

În comunicatul UE, citat de Agenția ”INFOTAG”, se menționează că în premieră ședința Forului se va petrece într-un stat membru al Parteneriatului Estic. Comisarul se va adresa celor peste 250 de reprezentanți ai societății civile din țările Parteneriatului Estic și ale Uniunii Europene, prezenți la întrunire.

Participanții la întrunire vor discuta contribuția ulterioară a Forului în implementarea scopurilor Parteneriatului Estic, pașii ce urmează a fi făcuți pentru a proteja libertatea de exprimare și cea de întrunire, precum și rolul societății civile în asigurarea unor alegeri libere și corecte în țările Parteneriatului Estic.

”UE susține cu devotament ideea avansării Parteneriatului Estic și întreprinde eforturi pentru ca summitul apropiat al Parteneriatului Estic de la Vilnius să fie un progres major. Procesul asocierii politice și integrării economice a țărilor partenere cu UE necesită implicarea și susținerea mai intensă din partea societății civile. Astfel, UE încurajează guvernele țărilor partenere să continue și să dezvolte ulterior cooperarea și dialogul structurat cu societatea civilă”, – a remarcat Comisarul Stefan Füle înainte de plecarea spre Moldova.

În cursul vizitei el, de asemenea, va discuta cu partenerii moldoveni chestiunile ce țin de agenda bilaterală între UE și Republica Moldova, starea reformelor în Moldova, beneficiile cooperării UE-Moldova, precum și parafarea Acordului de Asociere între UE și Republica Moldova, prevăzută pentru summitul de la Vilnius în noiembrie 2013.

Stefan Fule va sosi la Chișinău joi. Pentru ora 16.45 este programată întâlnirea cu Premierul Iurie Leancă. De asemenea, sunt prevăzute întâlniri cu Președintele Nicolae Timofti, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman și cu reprezentanții partidelor politice.

Share
1.932 Vizualizari

One comment on “Stefan Füle vine la Chișinău

  1. Oleg says:

    Cred ca este deja o vizita de rutina dar nu mai putin importanta care arata sprijinul si sustinerea oficialilor europeni in asigurarea unui progres p/u RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *