Stefan Fule revine cu critici la adresa votului PLDM-PCRM, de aceasta data se refera la tot pachetul de legi adoptat

fule2Cu câteva zile înainte de a veni la Chişinău, comisarul european pentru Extindere, Štefan Füle, a criticat modificările legislative adoptate recent de PLDM şi PCRM. Oficialul a declarat, într-un comunicat de presă pentru Radio Europa Liberă, că acest pachet legislativ a fost aprobat în mod pripit, fără solicitarea opiniei insituţiilor europene, la care Moldova este parte.

“Înainte de a introduce astfel de modificări legislative, Moldova ar trebui să solicite opinia instituțiilor internaționale competente în chestiunile constituționale, cum sunt Comisia de la Veneția sau Consiliul Europei, instituții în care Moldova este membru”, a declarat Štefan Füle.

Comisarul a mai spus că aceste “legi care ating domenii vitale ale funcționării unei democrații, precum funcţionarea sistemului electoral sau interacţiunea dintre instituții, ar trebui să fie adoptate pe baza unui consens cât mai larg al principalelor forțe politice. Asemenea decizii vitale trebuie pregătite temeinic, iar evoluțiile politice trebuie sa aibă loc in interiorul, nu în afara instituțiilor democratice. Aceasta se aplică și pachetului legislativ aprobat în mod pripit de către Parlamentul Moldovei”, a mai declarat Štefan Füle, la solicitarea Europei Libere.

Publika.md precizează că Štefan Füle vine la finele aceste săptâmâni într-o vizită la Chişinău. Anterior, comisarul European pentru Extindere, Štefan Füle, i-a sugerat şefului statului Republicii Moldova, Nicolae Timofti, să nu promulge pachetul de legi votat  de PLDM şi PCRM. / publika.md

Share
2.130 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *