Stefan Fule: Moldova merită statutul de țară membră UE

Comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, Stefan Fule, s-a pronunțat, într-un interviu publicat vineri în Die Welt, pentru ‘acordarea, într-o perspectivă pe termen lung, a statutului de membru deplin în UE’ Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova, informează ITAR-TASS, citat de agenția Agerpres.

imageResize‘Dacă intenționăm cu adevărat să obținem transformarea țărilor din Europa de Est, trebuie să aplicăm în mod serios cel mai puternic instrument pe care îl avem pentru realizarea transformărilor, și anume extinderea’, a spus Fule. În opinia sa, ‘perspectiva europeană, în pofida tuturor condițiilor legate de ea, constituie cel mai bun stimul pentru realizarea reformelor necesare’ în statele est-europene.

‘Cu câteva luni în urmă, țările membre ale UE au declarat că Acordul de Asociere cu Ucraina nu constituie obiectivul final al cooperării noastre reciproce’, a amintit Stefan Fule. ‘Consider că această poziție trebuie să se extindă și asupra acelor țări estice vecine care de asemenea vor semna Acordul de Asociere, țări precum Georgia și Republica Moldova’, a spus comisarul european.

Share
2.551 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *