Štefan Füle despre subminarea instituţiilor democratice

fule1Comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle a sosit la Chişinău şi a anunţat cu această ocazie deschiderea oficială a Zilelor Europei. Înaltul oficial european şi-a început discursul în scuarul Teatrului de Operă şi Balet “Maria Bieşu” adresându-se moldovenilor cu “dragi prieteni”.

Totodată, Štefan Füle s-a referit, între altele, la recentele evenimentele politice din Moldova. În acest context, comisarul european a menţionat că politicienii trebuie să dea dovadă de responsabilitate.

“Uniunea Europeană este un proiect la care au contribuit toate ţările, care sporeşte nivelul de democraţie şi oferă foarte mutle posibilităţi. Evenimentele recente m-au făcut să reflect la tot ceeea ce se întâmplă în politică din Republica Moldova. Este important ca politica să fie pentru oameni, să dezvoltăm instituţiile democratice, dar nu să le subminăm. Doar prin reforme putem evolua. Democraţia reprezinta un progres, un lucru constant. Da, este dificil de urcat acest munte, dar este o responsabilitate pentru toţi. Aveţi responsabilitatea cu toţii pentru garantarea acestor lucruri. Mă adresaz nu doar în calitate de comisar, ci şi ca o persoană care s-a născut într-un regim totalitar. Uniunea Europeană are abilitatea de a transforma ţările şi de a consolida democraţia”, a spus Štefan Füle.

Comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate şi-a încheiat discursul spunând: “La mulţi ani Europa, la mulţi ani Moldova, la mulţi ani Chişinău! Este plăcerea mea să anunţ deschiderea Zilelor Europei”.

Înaltul oficial european urmează să aibă astăzi o întrevedere cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, iar ulterior vor susţine un briefing de presă.

Share
1.991 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *