Statul va motiva beneficiarii de ajutor social să muncească

Până la sfârșitul anului, legislația în domeniul asistenței sociale ar putea fi modificată astfel, încât ajutorul financiar oferit familiilor nevoiașe să responsabilizeze beneficiarii, motivându-i să își caute un loc de muncă, despre aceste perspectivele s-a discutat marți, 25 martie, în cadrul unei conferințe organizate de Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei.

familyLa eveniment s-a admis că în Moldova s-au putea introduce practica unui contract social între beneficiar și direcția Asistență Socială care prevede un șir de cerințe față de membrii familiei care primesc ajutorul social, fără a lăsa această responsabilitate doar în seama statului.

„Prin implementarea cu succes a acţiunilor de reformare a sistemului de asistenţă socială ne dorim ca familiile din Republica Moldova să fie asigurate cu un trai decent, bătrîni alături de persoanele dragi, precum şi o ţară în care fiecare dintre noi să dorească să-şi construiască viitorul”, a declarat ministrul Valentina Buliga.

Pentru implementarea programului de Ajutor Social în anul 2014 au fost alocate circa 500 de milioane de lei, alte 254 milioane lei sunt programate pentru ajutorul în perioada rece a anului.

 

Share
779 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *