Ștanski: Simțim constant o presiune din partea Moldovei

Nina Stanski așa zisul ministrul de externe a regiunii transnistrene s-a referit la sprijinul Rusiei pentru Tiraspol, în contextul crizei politice din Ucraina, anunță Itar-Tass.

5476401-mediafax-foto-cristina-nichitus-roncea (1)Astfel, aceasta a menționat că Transnistria rezista la presiune atât din Republica Moldova și Ucraina vecină, grație sprijinul constant din partea Rusiei.

“Simțim în mod constant o presiune din partea Republicii Moldova și Ucraina “, a spus Nina Stanski . ” Rusia joacă rolul-cheie în depășirea consecințelor unei astfel de presiuni .”

Shtanski a declarat că republica a fost sub blocada economică din 2006, când Ucraina la solicitarea Republicii Moldova nu a mai permis tranzitul mărfurilor transnistrene prin teritoriul său fără documente aprobate de Chișinău .

Nina Ștanski a mai spus că regiunea transnistreană speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți în curând, dată fiind criza politică din ultimele luni.

Aceasta a precizat că aproximativ 100.000 de cetățeni ucraineni locuiesc în regiunea separatistă transnistreană și, din ce acest motiv, „republica nu poate fi indiferentă la evoluțiile actuale din Ucraina”.

Share
580 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *