SONDAJ: O coaliție PDM-PSRM ar reuși să soluționeze problemele reale ale oamenilor

O coaliţie dintre PD şi PSRM ar reuşi să soluţioneze problemele reale ale oamenilor, să dezvolte economia ţării, dar şi să asigure mai multă stabilitate. Cel puţin aşa arată datele Barometrului socio-politic realizat de IMAS. Potrivit studiului, 31% dintre intervievaţi cred că PSRM şi PD trebuie să formeze o coaliţie de guvernare. Alte 20 de procente au optat pentru o alianţă dintre PSRM-ACUM, iar 10 la sută, pentru PD – ACUM. 24% dintre intervievaţi au spus că îşi doresc alegeri anticipate, iar 15 la sută nu au ştiut să răspundă, relatează trm.md.

Datele sondajului arătă că 39 la sută dintre intervievaţi consideră că o coaliţie PSRM-PDM va reuşi să îmbunătăţească infrastructura de drumuri şi să ajute pensionarii.

În acelaşi timp, 22% la sută dintre participanţii la sondaj consideră că acest lucre îl vor reuşi PSRM şi ACUM, iar 14%, ACUM şi PD. 38% cred că PSRM şi PD vor reuşi să îmbunătăţească ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului, dar şi să dezvolte economia ţării. 23% dintre intervievaţi cred că aceste lucruri pot fi realizate de coaliţia PSRM-ACUM, iar alte 13%, de ACUM şi PD.

Datele sondajului mai arată că 37 la sută susţin că PSRM şi PD au cele mai mari şanse să se ocupe de problemele reale ale cetăţenilor, să le ofere noi posibilităţi tinerilor, dar şi să asigure mai multă stabilitate. În cazul unei alianţe dintre PSRM-ACUM, 24% dintre participanţii la sondaj sunt de această părere, iar alte 14%, cred că ACUM – PD ar putea să le realizeze.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, în Parlament ar accede trei partide. (CARTON 2) PSRM ar acumula 30,1% din voturi, blocul format din PAS şi PPDA – 23,4%, iar PDM – 23,2%. Pentru Partidul Şor ar vota 5,3 la sută dintre alegători. 9,7% sunt indecişi. Pentru comparaţie, în urma alegerilor din 24 februarie, PSRM a obţinut 31,15% din voturi pentru blocul ACUM – 26,84%, PDM a acumulat 23,62%, iar Partidul Şor – 8,32% din sufragii.

Datele sondajului mai arată că şeful statului, Igor Dodon, prim-ministrul, Pavel Filip, şi liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere. 47,9 la sută dintre intervievaţi au apreciat cu note de 7-10 activitatea lui Igor Dodon. Pavel Filip se bucură de aprecierea a 41% dintre participanţii la sondaj, iar Vlad Plahotniuc este apreciat de 37,2%. Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, se bucură de încrederea a 31,6% dintre intervievaţi, lidera PAS, Maia Sandu de 31,4%, iar preşedintele PPDA Andrei Năstase este apreciat de 30,7% dintre participanţii la sondaj

Sondajul a fost realizat la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eşantion de 1.110 de intervievaţi. Marja de eroare este de trei la sută. Sondajele realizate de IMAS în campania electorală au fost cele mai apropiate de rezultatele finale ale alegerilor.

Share
281 Vizualizari

2 comments on “SONDAJ: O coaliție PDM-PSRM ar reuși să soluționeze problemele reale ale oamenilor

  1. Marius says:

    Oamenii nu mai au incredere in cei care stiu doar sa faca proteste.

  2. Jora says:

    Mie mii poh cine cu cine face coaliție important să vedem rezultate mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *