Şoferul lui Baliţchi a comis ieri dimineaţă o nouă crimă la Chişinău!!!

vasile_mitaDezmăţul bandei cu epoleţi de la Vamă continuă! Surse din cadrul Comisariatului de Poliţie Ciocana mi-au comunicat că ieri, 14 aprilie, în jurul orelor 06.00 dimineaţa, şoferul şi apropiatul lui Bandiţchi, angajatul Serviciului Vamal Vasile Mîţa (în imaginea de mai sus) a bătut crunt un om, care s-a ales cu traumatisme grave.

Incidentul a avut loc în barul „033”, situat în sectorul Ciocana din capitală, iar victima lui Mîţa, care s-a ales cu multiple şi grave traumatisme ar fi un fost angajat al poliţiei. Mai mulţi ofiţeri de la Interne confirmă că incidentul a fost înregistrat ieri dimineaţă de Comisariatul de Poliţie Ciocana. Expertizele făcute au demonstrat că vameşul se afla în stare avansată de ebrietate.

Incidentul se încadrează perfect într-un lanţ de scandaluri în care a fost implicat şoferul lui Bandiţchi şi vine să confirme starea de dezmăţ în care s-au pomenit organele vamale moldoveneşti, aflate în captivitatea unei bande de interlopi.

Astfel, în toamna anului trecut, la 15 octombrie 2012 Mîţa a bătut un om în localitatea Cricova din Chişinău. Apropiatul lui Tudor Baliţchi se afla în stare de ebrietate în timpul serviciului, la volanul maşinii de serviciu de model SKODA care aparţine Vămii moldoveneşti. Mai mult, surse din cadrul Procuraturii mi-au comunicat că sub covoraşul maşinii de serviciu poliţiştii au depistat şi o armă de foc, un pistol deţinut ILEGAL de Mîţa, acesta fiind primit de şofer de la şeful său Bandiţchi. Atunci pe numele lui Mîţa a fost intentat un dosar penal, care însă a fost „rezolvat” prin străduinţele şefului Vămilor, contra unor sume mari de bani achitate procurorilor care au instrumentat cazul. Dosarul a fost clasat, iar Mîţa s-a întors nestingherit în funcţie la Vamă, văzându-şi şi mai departe de fărădelegi.

Mîţa a fost implicat şi în scandalul legat de accidentul rutier comis în stare de ebrietate la 11 ianuarie 2011 de Tudor Baliţchi în comuna Peresecina, Orhei şi tăinuit de MAI. Atunci autoturismul de serviciu al lui Tudor Baliţchi, de model SKODA Superb a lovit în plin un pieton care se afla pe trotuar şi care s-a ales cu traumatisme grave. Victima şi alţi martori ai accidentului confirmă că Vasile Mîţa a fost chemat de Tudor Baliţchi la locul accidentului, a vizitat victima la spital şi a fost implicat în muşamalizarea cazului. Mai mult decât atât, surse din anturajul lui Baliţchi susţin că în conformitate cu strategiile avocatului şefului vămilor moldoveneşti în cazul în care Procuratura se va implica activ în anchetarea cazului, Mîţa urmează să-şi asume vina pentru accidentul pe care de fapt l-a comis şeful său.

Nu ştiu dacă mai e loc de comentarii. Chiar consider că e logic ceea ce se întâmplă, în contextul imunităţii şi impunităţii cu care au fost unşi bandiţii din banda Banditului suprem din anturajul lui Filat. Mai am doar o urare şi o…întrebare. Vreau să le urez sincer tuturor moldovenilor să aibă norocul să nu se întâlnească vreodată, întâmplător sau altfel, cu bandiţii cu epoleţi de la Vama lui Bandiţchi.

Şi întrebarea: oare peste cât timp conform teoriei probabilităţii se vor întâlni, pentru a o lua la moacă, cu capul de asfalt sau altfel de la Vasile Mîţa ministrul Recean sau alţi oficiali de la Guvern care îi ţin „krâşa” şi îi muşamalizează crimele bandei de interlopi de la Vamă??? Poate măcar aşa scăpăm, măcar de unul din bandiţi, în cazul în care încep a se omorî între ei…

Veaceslav Balacci

Share
4.982 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *