Sociologii afirmă că oamenii sunt mai fericiți dimineața

O analiză realizată pe aproximativ o jumătate de miliard de mesaje scrise pe platforma online Twitter, a arătat că oamenii din întreaga lume se trezesc dimineaţa într-o dispoziţie bună, dar apoi devin morocănoşi, pe măsură ce ziua se scurge, informează dailymail.co.uk.

happy-peopleAcesta a analizat frecvenţa utilizării cuvintelor “fantastic”, “incredibil”, “amuzant”, dar şi a altor termeni care transmit o stare bună, în diferite momente ale zilei, în comparaţie cu limbajul folosit pentru a descrie supărare, furie şi jenă.

Deasemenea cercetătorii de la Cornell University, din SUA, au arătat, că oamenii sunt mult mai fericiţi în weekend. Această descoperire sugerează că stresul şi eforturile de la locul de muncă duc la scăderea nivelului de fericire în timpul săptămânii.

Autorii studiului au descoperit că oamenii sunt mai fericiţi dimineaţa, în timpul micului-dejun, apoi nivelul de fericire scade. Aceștia au sfătuit oamenii să evite colegii agresivi şi pesimişti, să ceară timp suplimentar pentru a termina sarcinile de serviciu, decât să le facă greşit, şi să rămână pozitivi.

Nevoia de somn ar putea, de asemenea, explica de ce oamenii folosesc din ce în ce mai multe cuvinte negative spre sfârşitul zilei.

 

 

Share
412 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *