Smecheria unui moldovean: a pus numerele de înmatriculare la mașina sa la cea a vecinului

Un bărbat de 29 de ani din raionul Călărași a încercat un șiretlic pentru a ajunge pe litoranul ucrainesc, dar a eșuat în tentativa de a minți autoritățile.

mercedes-vito

Pentru că mașina sa era defectată, a hotărât să ducă de nas oamenii de la frontieră prin a pune numerele de înmatriculare de la Mercedes Vito din posesie la un transport similar de-al vecinului.

Smecheria moldoveanului a fost însă descoperită de către inspectorii punctului de trecere Palanca, urmare a controlului fizic al mijlocului de transport, fiind stabilită neconcordanța între datele din pașaportul tehnic și mijlocul de transport aflat la linia de control.

Prins cu oca mică, cetățeanul a explicat că intenționa să meargă la odihnă, însă din cauza că mașina sa s-a defectat, a „împrumutat” una similară de-a vecinului său.

Pe numele bărbatului au fost întocmite materiale contravenționale pentru atribuirea unui număr de înmatriculare fals. Asemenea abatere se se sancţionează cu privarea de dreptul de a conduce un vehicul pe un termen de un an.

Între 21 și 27 iulie 2015, polițiștii de frontieră au contracarat alte opt tentative de utilizare a actelor false pentru traversarea frontierei de stat.

Share
2.266 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *