Situația din R. Moldova, printre principalele subiecte de discuție la Bruxelles

Miniştrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) se reunesc astăzi la Bruxelles, în cadrul Consiliului Afaceri Externe (CAE), principalele puncte ale agendei fiind Republica Moldova, relaţiile UE-China şi situaţia din Yemen, scrie Agerpres.

În timpul reuniunii, prezidată de înalta reprezentantă a UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii despre perspectivele politice al angajamentului UE cu Republica Moldova, în urma recentelor alegeri parlamentare, desfăşurate pe 24 februarie.

Consiliul va avea o dezbatere despre relaţiile cu China, ce va reprezenta discuţia pregătitoare înaintea Summit-ului UE din 21-22 martie şi în perspectiva Summit-ului UE-China din 9 aprilie, de la Bruxelles. Participanţii la reuniune vor avea apoi un prânz de lucru cu ministrul de Externe chinez Wang Yi.

Un alt subiect al reuniunii CAE va fi situaţia din Yemen, cu accent pe modalităţile de punere în practică a Acordului de la Stockholm, convenit de reprezentanţii părţilor beligerante sub auspiciile ONU, în decembrie 2018.

Este de aşteptat ca miniştrii de externe europeni să adopte, fără dezbatere, concluzii cu privire la „liniile orientative ale UE în domeniul drepturilor omului cu privire la nediscriminare în acţiunea externă”.

Share
426 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *