Silvia Radu ar putea fi examinată în calitate de premier de compromis

Fostul primar interimar și candidatul la funcția de ministru al sănătății, Silvia Radu, ar putea fie examinată în calitate de premier de compromis după următorul scrutin. De această părere este expertul Ion Tăbârță.

„În cazul unei coaliții Pro-Moldova, ar putea exista o candidatură neutră, iar partidul de guvernământ va încerca să prezinte această candidatură ca fiind una neutră. Totodată, expertul susține că este prematur să se vorbească despre anumite coaliții postelectorale, a afirmat Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Mihai Popșoi, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, este de părere că în calitate de program minim există mari șanse ca Silvia Radu să candideze pe circumscripție uninominală, probabil la Chișinău. În ceea ce privește un oarecare program maxim, este verosimilă această ipoteză că Silvia Radu ar putea fi numită prim-ministru într-o eventuală coaliție PDM-PSRM. „Cunoaștem că apropierea ei de PDM este incontestabilă, dar mai cunoaștem că este în relație foarte bună și cu președintele Dodon chiar dacă acum președintele nu vrea să semneze decretul de numire a acesteia în funcția de ministru al sănătății”, a declarat Mihai Popșoi.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a exclus această ipoteză, deși funcția de premier este una politică, iar Silvia Radu la moment este apolitică și niciodată nu a făcut parte din PDM. „Dar dacă pe viitor cei care vor crea coaliția și vor considera că ea este un bun manager și dacă va exista un acord între ei, de ce nu? Nu exclud. Poate fi și o altă persoană, poate fi și ea (n.r. Silvia Radu)”, a menționat Vitalie Gamurari.

Share
959 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *