Sfaturi utile pentru părinţii care îşi pregătesc copiii pentru şcoală

Agenţia Pentru protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei a elaborat un set de sfaturi pentru părinţii care îşi pregătesc copii pentru şcoală. Specialiştii agenţiei recomandă părinţilor să achiziţioneze produsele doar de la punctele de vânzare autorizate, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Alegeți rechizitele adecvate vârstei copilului şi abilităţilor lui. Rechizitele care nu sunt destinate unui copil de o anumită categorie de vârstă pot prezenta riscuri pentru siguranţa lui. Optați pentru ghiozdane mai ușoare. Conform recomandărilor sanitaro-igienice un ghiozdan trebuie să cântărească până la 1 kg, iar sarcina totală, cu încărcătură nu trebuie să depășească 10% din greutatea corporală a copilului. Recomandabil să luați copilul cu Dvs la cumpărături, fiindcă anume la vârsta de 6-8 ani are loc formarea modelului definitiv al curburilor fiziologice ale coloanei vertebrale, regula este ca ghiozdanul să fie potrivit copilului și nu trebuie să treacă mai jos de zona mijlocului și nici mai mult de trei cm în lateralul sau înălțimea umerilor”, a menționat ofițerul de presă al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Corina Gaiu.

Potrivit specialiștilor, materialul din care e confecționat ghiozdanul trebuie să fie rezistent, chiar poate fi și impermeabil. Astfel ploaia sau zăpadă nu va ajunge la rechizite. Calitatea materialului poate fi determinata și după miros. Un ghiozdan care are un miros înțepător este confecționat din material necalitativ și este toxic.

Copilul trebuie să își poată pune și scoate cu ușurință ghiozdanul din spate. Fapt pentru care părinții sunt îndemnați să aleagă un sistem cât mai simplu, dar sigur de curele reglabile, să fie ușor de manevrat pentru copil.

Totodată, părinții sunt îndemnați să cumpere rechizitele de la punctele de vânzare autorizate pentru a desfășura o activitate în comerț, deoarece în aceste puncte comerciale se acceptă restituirea produselor, în cazul în care acestea sunt neconforme. De asemenea, părinților li se recomandă să solicite bonul de casă după procurarea produsului, pentru a putea confirma faptul efectuării cumpărăturii.

Share
1.128 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *