Sfaturi pentru cei care planifică să plece în vacanța de iarnă

Mulţi dintre moldoveni se orientează către destinaţii de vacanţă pentru iarnă în străinătate. În acest sens, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei vine cu sfaturi pentru consumatorii de servicii turistice, relatează Radio Moldova.

„Consumatorul trebuie să primească de la compania de turism contractul de servicii turistice cu indicarea părţilor contractante tuturor serviciilor turistice oferite: destinaţie, perioadă, tip cazare, asigurarea medicală este obligatorie, voucherul turistic, bonul fiscal şi factura fiscală. Pentru a evita anumite neconformităţi la ofertele vacanţei de iarnă, vă recomandăm să studiaţi atent regiunea unde doriţi să mergeţi. Informaţi-vă în prealabil care sunt condiţiile oferite pentru vacanţă, citiţi şi analizaţi atent contractul împreună cu operatorii turistici, deoarece ei se pot eschiva de la responsabilitatea pentru eventuale neconformităţi. Echipaţi-vă în vacanţă cu cele necesare pentru schi. Alegeţi oferte în care aveţi încredere sau vi s-au recomandat”, a declarat ofițera de presă a Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Corina Gaiu.

În cazul unei prestări neconforme a serviciilor, poate fi depusă o reclamaţie la agenţia respectivă pentru a primi despăgubiri. Dacă agentul economic nu a remediat problema, oamenii sunt îndemnaţi să se adreseze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Share
697 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *