Serviciul Vamal va lucra în regim sporit de sărbători

Începînd cu săptămîna curentă, Serviciul Vamal a simplificat la maxim procedurile de control vamal, bazate pe criterii de risc, care au drept scop evitarea aglomerărilor și oferirea serviciilor de calitate cetățenilor, care traversează frontiera de stat.

загруженное (25)Totodată, potrivit datelor statistice obținute de la Agenția Națională de Turism, pe perioada vacanţei au solicitat vize în România – 3200 de persoane, în Ucraina – 1114 persoane.

În acest sens, pentru a oferi un confort cetățenilor, Serviciul Vamal deja a pus în aplicare tot instrumentarul modern de control vamal și a suplinit numărul colaboratorilor vamali, care vor lucra la capacitate maximă, iar în cazul în care va fi atestat un flux sporit, colaboratorii vamali sunt pregătiți pentru a redirecționa traficul pe alte piste adiționale de control.

Deasemenea, Serviciul Vamal va mări și numărul echipelor mobile antrenate în supravegherea traseelor naționale și perimetrele adiacente ale posturilor vamale.

Suplimentar, vor fi întreprinse acţiuni pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Serviciul Vamal va intensifica relațiile de colaborare cu Poliția de Frontieră, precum și cu organele administrației publice locale.

TV7

Share
477 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *