Sergiu Sârbu a trecut la Partidul Democrat

sirbu-sergiuDeputatul Sergiu Sârbu, care era principalul jurist al Partidului Comuniştilor şi care în luna decembrie a părăsit această formaţiune din cauza lipsei intenţiei de reformare, a aderat la Partidul Democrat.

Sergiu Sârbu a anunţat vineri noaptea, la finalul actualei sesiuni parlamentare că se alătură echipei Partidului Democrat, pe care o consideră una profesionistă şi puternică. ” Vreau să fac parte dintr-o echipă puternică, ce poate să-mi dea posibilitatea să spun ce gândesc, o echipă care îmi dă posibilitatea să realizez anagajamentele luate faţă de cetăţeni”, a declarat Sârbu.

El consideră că echipa la care a decis să adere este una puterniucă şi cu mari perspective. ”Partidul Democrat este un partid puternic, într-o dezvoltare şi modernizare permanentă şi cred că pot să aduc o valoare adăugată acestui proces. PD este cel mai apropiat partid pentru mine, în realizarea obiectivelor trasate anterior, în apărarea drepturilor omului şi a Constituţiei. Este o decizie corectă”, a mai declarat Sârbu în parlament.

Liderul PDM Marian Lupu a salutat decizia lui Sergiu Sârbu, considerând că astfel formaţiunea sa îşi fortifică echipa şi a obţinut un membru de valoare al echipei. ”Dl Sârbu întotdeauna a dat dovadă de cea mai înaltă performanță profesională, activism profesional și civic. Este un jurist bine cunoscut în drept constituțional, foarte activ. De altfel, dincolo de aceste calități profesionale, dispune de foarte bune calități umane ceea ce îl face compatibil cu întreaga echipă”, a declarat Marian Lupu.

Sergiu Sârbu, care era unul dintre cei mai vizibili membri ai Partidului Comuniştilor a părăpsit acest partid la 12 decembrie 2012 din cauza divergenţelor şi a luptelor interne din partid. Sergiu Sârbu, care era şi principalul jurist al formaţiunii, a declarat atunci că PCRM, chiar dacă a fost cel mai important proiect politic al Republicii Moldova s-a radicalizat, şi-a pierdut identitatea şi nu a putut să se regăsească în opoziţie.

Sergiu Sârbu a fost al optulea deputat comunist care a părăsit acest partid, astfel că în mai puţin de trei ani de la alegerile parlamentare, Partidului Comuniştilor a fost părăsit de aproape 20% dintre deputaţii săi. Analiştii politici declarau atunci că acest lucru se întâmplă din cauza radicalizării mesajului PCRM şi a luptelor interne din partid, iar sciziunile ar putea continua. / hotnews.md

Share
2.101 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *