Separatismul promovat de comuniști, condamnat de zeci de consilii locale din țară

Zeci de consilii locale din diferite raioane ale ţării continuă să aprobe declaraţii de sprijin pentru vectorul european al Republicii Moldova şi condamnă propagarea separatismului de către Partidul Comuniştilor. Declaraţiile sunt aprobate la iniţiativa consilierilor locali din Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat, notează IPN cu referire la un comunicat al PDM.

25009Astfel de declaraţii au fost adoptate de aleşii locali din raioanele Drochia, Cimişlia, Orhei, Căuşeni şi Sângerei. La fel, reprezentanţii autorităţilor locale din satele Cenac, Javgur, Porumbrei din raionul Cimişlia; consilierii din satul Bursuceni, raionul Sângerei; aleşii locali din Sălcuţa şi consilierii raionali din Căuşeni, dar şi cei din raionul Orhei au dezaprobat acţiunile ce propagă separatismul şi aţâţă vrajba în societate.

Consilierii din Petreni, Moara de Piatră, Popeştii de Sus, Antoneuca, Ţarigrad, Sofia şi Chetrosu din raionul Drochia au menţionat în declaraţiile semnate că Republica Moldova este un stat suveran, independent, unitar şi indivizibil şi au condamnat acţiunile de destabilizare a situaţiei şi blocare a căii europene de dezvoltare a Republicii Moldova.

Autorităţile locale din 14 sate ale raionului Criuleni au semnat declaraţii publice de condamnare a acţiunilor de dezbinare a societăţii şi de susţinere a cursului european al ţării. Au subscris apelului şi aleşii locali din satul Sadova, raionul Călăraşi (localitatea de baştină a socialistului Igor Dodon), comuna Mileştii Mici din raionul Ialoveni şi consilierii orăşeneşti din Sângerei.

Anterior şi consilierii din Durleşti, Cricova, Vadul lui Vodă şi comuna Cruzeşti din municipiul Chişinău au avut iniţiative similare.

În declaraţiile publice semnate de reprezentanţii administraţiei publice locale sunt blamate acţiunile de aţâţare a separatismului, care urmăresc destabilizarea situaţiei în ţară. În acelaşi timp, semnatarii îşi declară agrementul pentru apropierea de UE şi dezvoltarea unui model de administrare locală ce ar permite modernizarea Republicii Moldova şi construirea unui stat european.

Potrivit unor lideri politici, astfel de declaraţii vor continua cu o şi mai mare intensitate. Acestea sunt un răspuns la referendumurile ilegale din autonomia găgăuză care au fost susţinute şi organizate de Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor, dar şi un răspuns la o iniţiativă a socialiştilor de a organiza referendumuri locale în sprijinul aderării ţării la Uniunea Vamală, se spune în comunicat.

Share
773 Vizualizari

6 comments on “Separatismul promovat de comuniști, condamnat de zeci de consilii locale din țară

 1. Igor says:

  In general separatismul comunistilor este condamnat de majoritatea cetatenilor tarii noastre,care simt nevoie de schimbare si care vor o tara Europeana. Implimentarea agendei europene si urmarirea acestui vector este de baza la momentul actuala,iar comunicatele consilierilor locali ai PDM chiar sunt binevenite si utile in acest sens. Aceasta este exprimarea de vointa a unei natiuni care nu doreste o Moldova risipita ci una de succes!!!

 2. Aneta says:

  Un curs european stabil este atunci cind fiecare este informat corect si cunoaste avantajele acestuia dar semnarea declaratiilor publice pentru sustinerea lui din partea consilierilor raionali este deja un pas spre constientizarea marelor realizari .

 3. Alexandru says:

  Este si logic atit timp cit majoritatea cetatenilor RM doresc sa se apropie de UE, si doar cei care duc lipsa de informatie sint dusi in eroare si folositi cind de comunisti cind de Dodon, etc.

 4. Daniela says:

  Directiile promovate de comunisti imi sunt foarte clare-acestia doreresc cu orice scop destabilizarea situatiei politice din tara si atingerea interesele proprii prin aceasta. Vor sa revina la putere si duc o politica foarte dura,care cu parerea de rau are un efect negativ asupra societatii. Actiunile democratilor si liberal-democratilor sint rationale in acest sens si cred ca anume aceasta este vointa societatii,care sustine anume directia promovata spre integrarea europeana.

 5. Lilian says:

  Acum ar mai trebui sa fie informati si cetatenii depsre beneficiile apropierii de UE asa cum solicita Corman autoritatilor locale si nu vom mai avea asemenea surprize, oamenii vor cunoaste si nu vor mai fi manipulati.

 6. Cristina says:

  Comunistii estea trebuiesc pusi toti la duba, ca provoaca prea mult scandal in societatea. Bine ca actuala coalitie vine cu acest mesaj prietenesc, poate in asa fel se vor linisti o data si pentru totdeauna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *