Șeful Facebook donează un miliard de dolari

Mark Zuckerberg, fondatorul şi patronul Facebook, a fost desemnat cel mai important filantrop din Statele Unite ale Americii în 2013 datorită unei donaţii de aproape un miliard de dolari către o organizaţie non-profit din Silicon Valley, potrivit Money.ro.

mark_zuckerberg_priscilla_chan_03688500Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, s-au situat pe primul loc în clasamentul anual al celor mai mari donatori din SUA în 2013, clasament stabilit de publicaţia ”The Chronicle of Philanthropy”. Amândoi vârstă de 30 de ani, Mark şi Priscilla sunt cei mai tineri filantropi care s-au aflat vreodată în fruntea acestei liste.

Cuplul a făcut o donaţie sub forma câtorva milioane de acţiuni Facebook, care valorează în prezent peste 992 de milioane de dolari, unei asociaţii californiene care-şi desfăşoară activitatea în domeniul sănătăţii şi al educaţiei.

Cuplul a ocupat anul trecut locul al doilea în acest clasament, după miliardarul şi investitorul american Warren Buffett, care a donat peste trei miliarde de dolari.

 

 

 

Share
530 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *