Sediul central al celei mai mari bănci din RM, se mută în hotel

Moldova Agroindbank a anunțat că și-a găsit edificiu nou pentru Oficiul Central, actualul sediu valorificându-şi pe deplin capacitatea. Potrivit unui comunicat de presă al băncii, noul sediu va fi reorganizat în clădirea hotelului Codru din capitală.

b09ab7ce20f37cbb31d672adbb7b19bdSursa mai menționează că instituția a organizat un concurs public de oferte privind procurarea unei clădiri pentru reamplasarea sediului central, cu cerinţe care să răspundă necesităţilor şi viziunii băncii asupra unui viitor oficiu central al MAIB.

În comunicat, se mai spune că în rezultatul examinării mai multor oferte, la propunerea Comitetului de Conducere, Consiliul băncii a decis în favoarea complexului hotelier „Codru”, amplasarea căruia corespunde cel mai mult cerinţelor tehnice stabilite – căi de acces la principalele artere din municipiu, curte şi teren aferent cu suprafaţă pentru locuri de parcare, săli pentru activităţile centrului de instruire al băncii etc.

„Banca este de mai mulţi ani în căutarea unui nou sediu pentru oficiul Central, deoarece actuala clădire nu mai este încăpătoare pentru numărul de subunităţi existente. Acestă situaţie creează incomodităţi, consumă mai multe resurse, timp şi scade eficienţa colaborării între departamentele Centralei băncii, 60% din personalul cărora este amplasat astăzi în câteva locaţii din diferite sectoare ale oraşului, sporind eforturile şi cheltuielile de logistică aferente”, a comentat decizia preşedintele Consiliului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari.

Bancherul a mai spus că în prezent, MAIB implementează un proiect amplu de transformare al băncii, care prevede reorganizarea modelului de business prin focusarea personalului din reţeaua de filiale şi agenţii asupra calităţii şi rapidităţii deservirii clientului, vânzărilor proactive.

Potrivit lui Cebotari, acesta presupune centralizarea activităţilor operaţionale de control şi procesare tehnică a operaţiunilor şi tranzacţiilor din filiale în Oficiul central, într-un Back Office modern. Bineînţeles că acest proiect înseamnă şi o migrare a numărului de personal în cadrul Oficiului central, extinderea unor departamente şi crearea altor noi. Astfel, un sediu nou va asigura la cel mai înalt nivel necesităţile curente şi viitoare ale instituţiei noastre.

Share
1.771 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *