Sectorului financiar moldovenesc sub lupa FMI

Începând de ieri, 17 februarie, şi până la 5 martie curent, o misiune a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale se va afla în Republica Moldova, timp în care vor face o evaluare a sectorului financiar moldovenesc, transmite Economist.

загруженное (41)Experţii celor două instituţii internaţionale vor efectua o examinare aprofundată a sectorului financiar în special pe partea ce ţine de stabilitatea financiară a sectorului pentru a identifica eventualele riscuri la care este expus acesta. De asemenea, experţii FMI şi ai Băncii Mondiale vor face recomandări pentru perfecţionarea politicilor aferente sectorului financiar.

Vor fi supune evaluării aspectele ce ţin de guvernarea corporativă, supravegherea sectorului financiar şi dezvoltarea pieţei de capital.

Amintim că acum o săptămână, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti,a vorbit despre problemele din sectorul bancar autohton şi anume despre lipsa de transparenţă şi guvernarea corporativă slabă care împiedică atragerea investiţiilor străine în ţara noastră.

Share
470 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *