Schimbarea la față a Partidului Liberal

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal a fost redenumită în fracţiunea Partidului Liberal Reformator. Liberal-reformatorul Anatolie Arhire a spus că decizia a fost luată cu votul majoritar a 7 din 12 deputaţi ai fracţiunii. Pe de altă parte, liberalul Mihai Ghimpu acuză că se încalcă Regulamentul Parlamentului, transmite IPN.

25039Şeful Direcţiei juridice a Parlamentului, Ion Creangă, a precizat, în şedinţa Parlamentului, că fracţiunile parlamentare nu aparţin partidelor, sunt ale deputaţilor şi funcţionează în baza propriului regulament. Astfel, este prevăzută posibilitatea redenumirii fracţiunii.

Însă, potrivit lui Mihai Ghimpu, Regulamentul Parlamentului stabileşte că deputaţii constituie fracţiuni parlamentare în baza listelor concurenţilor electorali. Astfel, fracţiunile aparţin partidelor, şi nu deputaţilor. „Avizul Direcţiei juridice este un fals”, a declarat preşedintele PL.

Pe 13 aprilie, se face un an de la scindarea PL. Din 12 deputaţi ai fracţiunii, 7 s-au declarat liberali-reformatori, iar 4 au rămas cu Mihai Ghimpu

Share
656 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *