Schema prin care Viorel Ţopa a delapidat 400 mii USD de la BEM

Scandalul în jurul condamnării oamenilor de afaceri Victor şi Viorel Ţopa a fost unul destul de mediatizat. În special de postul de televiziune finanţat de cei doi oameni de afaceri. Ceea ce au uitat însă jurnaliştii care s-au ocupat de subiect este să relateze publicului faptele pentru care au fost judecaţi cei doi.

victor-si-viorelDeşi a tirajat declaraţiile lui Sergiu Mocanu, preşedintele Mişcării Antimafie (finanţat tot din banii lui Victor şi Viorel Ţopa),trustul controlat de către cei doi condamnaţi la ani grei de puşcărie (care se află în căutare internaţională) a omis cu desăvârşire din buletinele de ştiri şi de pe paginile ziarelor orice informaţie despre dosarele în baza cărora au fost condamnaţi.

Astăzi, moldova24.info publică SCHEMA prin care, potrivit deciziei Curţii Supreme de Justiţie, Viorel Ţopa a delapidat 400 mii USD de la “Banca de Economii”. Aceasta este bazată pe decizia CSJ, care este una definitivă şi irevocabilă şi pe care o puteţi accesa şi citi aici.

Astfel, din schemă şi din decizia CSJ, devine clar că, ocupând o funcţie importantă în cadrul BEM, Viorel Ţopa, oferă un credit de 1000 000 de dolari companiei AIR MOLDOVA. În calitate de gaj, firma offshore, pe care o deţine, transferă pe conturile BEM suma de 400 de mii de Dolari (depuşi anterior pe conturile firmei de către complici). După ce AIR MOLDOVA obţine creditul de 1 milion de dolari începe a doua etapă a schemei de delapidare.

Ştiind din start că AIR Moldova nu va restitui creditul, Viorel Ţopa, aflânduse în funcţie la BEM, emite o dispoziţie prin care permite firmei offshore (care-i aparţine) să-şi retragă banii din bancă, chiar dacă acesta era de fapt un gaj.

Aşadar, Viorel Ţopa a intrat ilegal, prin delapidare, în posesia unui “comision” de 400 de mii de Euro acordat pentru un credit despre care se ştia din start că nu va fi stins, iar BEM a rămas şi fără 1 000 000 de USD şi fără gajul retras ilegal de către Viorel Ţopa.

Moldova24.info

 

Share
1.480 Vizualizari

6 comments on “Schema prin care Viorel Ţopa a delapidat 400 mii USD de la BEM

 1. Alexandru says:

  Iata de ce Topii prin itermediul Jurnal Trust media au incercat de feicare data sa calomnieze alte persoane caci se afla cei mai vinoveti pentru toate schemele frauduloase , mii de dolari au fost furati de la BEM ceea ce a adus BEM la riscul falimentului.

 2. Sandu says:

  Nu au putut fugi de justitie fratii Topa , chiar daca au incercat sa mascheze aceste fraude sub numele altor persoane , adevaraul oricum iese la suprafata si iata vedem Decizia Curtii Supreme de Justitie .

 3. Victor says:

  Uite asa striga un Mafiot in gura mare si cauta vinovati, bazat pe minciuni pentru a alunga privirele de la schemele lor interne! Mocanu in general e un om patat in care nu poti avea incredere iar acum Topii se folosesc de el!

 4. Gicu says:

  Mocanu asta acel care a trecut din mina in mina de la snegur la Voronin, acum se ambaleaza prin declaratii bazate pe polemici fara dovezi concrete pentru doi mafioti care au prejudiciat statul RM!

 5. Roman says:

  Aceasta este o schema frauduloasa care arata de ce sunt in stare acesti afaceristi,care-si urmaresc interesele personale si pentru aceasta sunt gata sa mearga peste oricine. Trustul Media Jurnal in care investesc atita arata cit de mare le este prostia,si pe cine isi varsa nervii strinsi de atita timp. E clar cu ei,nu mai trebuie pus in discutie faptul ca sint niste infractori.

 6. Gheorghe Dac says:

  Topii, care au fugit din tara, trebuie sa fie trasi la raspundere cit mai grabnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *